Home‎ > ‎

Halfweg deze legislatuur staan we even stil bij de stand van zaken bij het OCMW

Geplaatst 21 apr. 2016 01:54 door Ann Doran   [ 21 apr. 2016 01:56 bijgewerkt ]
 
Nu we halfweg de legislatuur zijn leek het ons opportuun om even stil te staan bij wat er de afgelopen 3 jaren bestuur reeds is gebeurd.   Jullie zullen het met ons eens zijn, het is heel wat en daar zijn we trots op.
 
  1. De bouw van de 34 bejaardenflats op de OCMW-site is gestart in 2014, de finalisering van dit project zal eind 2016 gebeuren.
  2. In het kader van de vluchtelingencrisis is er een lokaal opvanginitiatief opgestart. Momenteel hebben wij 21 opvangplaatsen waarvan er 16 effectief ingevuld zijn.
  3. Een verderzetting van bestaande initiatieven zoals de jaarlijkse infobeurs in cc. De Biekorf, het eindejaarsfeest voor onze cliënten en de jaarlijkse opendeurdag in het woonzorgcentrum "Hof Ter Veldeken".
  4. Teneinde de dienstverlening in ons woonzorgcentrum en in onze kinderopvang te evalueren en aan te passen waar nodig zijn wij in verschillende studies, georganiseerd door een universiteit en/of door de hogere overheid, gestapt.  De resultaten van deze studies zijn een hulpmiddel om de kwaliteit van onze dienstverlening op peil te houden en te verbeteren.
  5. Een dossier in volle studiefase is de vernieuwing/nieuwbouw van ons woonzorgcentrum.  Dit dossier dient deze legislatuur een definitieve vorm te krijgen.


Comments